Reseptit

Tulinen maissisalaatti ja guacamolea

30.1.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mausteisen maukas meksikolaisateria sopii hienosti talvi-iltaan. Voit kattaa kaikki ruokalajit pöytään samaan aikaan ja jokainen voi kerätä lautaselleen mitä haluaa. Ihana ilta pöydän ääressä saa jatkua pitkään!

Ainekset

Tulinen maissisalaatti:

200 g säilykemaissia
1 punainen paprika
1-2 jalapenoa
2 pihvitomaattia
1 punasipuli
3 rkl maissi- tai oliiviöljyä
1-2 limetin mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
1/2 ruukku tuoretta korianteria
1/2 ruukku tuoretta minttua

Guacamole:

2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 chilipalko
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1/2 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Valuta maissi. Kuutioi paprika, jalapeno, tomaatit ja punasipuli. Sekoita ainekset keskenään isossa kulhossa.

2. Lisää oliiviöljy, limettimehu, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnetut yrtit. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa se haarukalla tahnaksi.

4. Kuutioi tomaatti ja hienonna chili. Sekoita ne sekä limemehu, suola, sokeri ja korianteri avokadotahnan joukkoon.

5. Tarjoile maissisalaatti guacamolen kera.