tulinen maissisalaatti ja guacamolea
Mausteista maissisalaattia, pehmeää gucamolea sekä nachoja!
Reseptit

Tulinen maissisalaatti ja guacamolea

Mausteisen maukas meksikolaisateria sopii hienosti talvi-iltaan. Voit kattaa kaikki ruokalajit pöytään samaan aikaan ja jokainen voi kerätä lautaselleen mitä haluaa. Ihana ilta pöydän ääressä saa jatkua pitkään!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen maissisalaatti:

  • 200 g säilykemaissia
  • 1 punainen paprika
  • 1-2 jalapenoa
  • 2 pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl maissi- tai oliiviöljyä
  • 1-2 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 1/2 ruukku tuoretta korianteria
  • 1/2 ruukku tuoretta minttua

Guacamole:

  • 2 avokadoa
  • 1 tomaatti
  • 1/2 chilipalko
  • 1/2 limetin mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1/2 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Valuta maissi. Kuutioi paprika, jalapeno, tomaatit ja punasipuli. Sekoita ainekset keskenään isossa kulhossa.

2. Lisää oliiviöljy, limettimehu, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnetut yrtit. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon ja murskaa se haarukalla tahnaksi.

4. Kuutioi tomaatti ja hienonna chili. Sekoita ne sekä limemehu, suola, sokeri ja korianteri avokadotahnan joukkoon.

5. Tarjoile maissisalaatti guacamolen kera.

X