Tulinen makkarapata
Valitse makkarapataan mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa. Tarjoa lisukkeena pastaa ja viimeistele pata tuoreella basilikalla.
Ainekset
- 500 g tulista makkaraa (esim. chorizo)
- 2 sipulia
- 2 paprikaa
- 1 chilipalko
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl sokeria
- 5 dl tomaattimehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
- keitettyä pastaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Tulinen makkarapata valmistuu näin helposti:
Tulinen makkarapata onnistuu, kun valitset pataan mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa.
1. Paloittele makkarat. Suikaloi sipulit ja paloittele paprikat. Hienonna chilipalko.
2. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit, paprikat ja chili. Kuullota hetki. Lisää myös makkarat, paista pari minuuttia ja lisää sitten paprikajauhe, oregano ja sokeri.
3. Kaada pataan tomaattimehu ja kiehauta. Hauduta kannen alla niin, että kasvikset kypsyvät ja antavat liemeen makua. Tarkista maku ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
4. Tarjoile makkarapata keitetyn pastan kanssa ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.
Lisää maukkaita makkararuokia:
Kotiliesi.fi: Makkarapata chili con carnen tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous