Reseptit

Tulinen makkarapata

Valitse makkarapataan mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa. Tarjoa lisukkeena pastaa ja viimeistele pata tuoreella basilikalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g tulista makkaraa (esim. chorizo)
  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • 5 dl tomaattimehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • keitettyä pastaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Tulinen makkarapata valmistuu näin helposti:

Tulinen makkarapata onnistuu, kun valitset pataan mausteista, napakan tulista ja laadukasta makkaraa.

1. Paloittele makkarat. Suikaloi sipulit ja paloittele paprikat. Hienonna chilipalko.

2. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit, paprikat ja chili. Kuullota hetki. Lisää myös makkarat, paista pari minuuttia ja lisää sitten paprikajauhe, oregano ja sokeri.

3. Kaada pataan tomaattimehu ja kiehauta. Hauduta kannen alla niin, että kasvikset kypsyvät ja antavat liemeen makua. Tarkista maku ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

4. Tarjoile makkarapata keitetyn pastan kanssa ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.

Lisää maukkaita makkararuokia:

makkara-kikhernepata

Makkara-kikhernepata

946338-Makkarapannu.jpg

Makkarapannu uunissa

977971-mustapapu_makkaramuhennos.jpg
© Ari Heinonen

Mustapapu-makkaramuhennos

Kotiliesi.fi: Makkarapata chili con carnen tapaan

X