Reseptit

Tulinen romesco-kastike grilliruoille

25.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 dl suikaloitua paahdettua (grillattua) paprikaa vedessä
4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
3/4 dl paahdettuja kokonaisia manteleita
1 rkl harissatahnaa (tai maun mukaan)
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sherry- tai punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Kira Åkerström-Kekkosen tulinen romesco-kastike sopii minkä tahansa grillattavan kanssa. Kuvassa on myös Kiran avokado-jogurttikastike.

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella). Sekoita rouhevaksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös: 

Paprika-tomaattikastike, Ruoka.fi

Satay-kastike, Ruoka.fi

Harissamajoneesi, Kotiliesi.fi