Reseptit

Tulinen romesco-kastike grilliruoille

Kira Åkerström-Kekkosen tulinen romesco-kastike sopii minkä tahansa grillattavan kanssa. Kuvassa on myös Kiran avokado-jogurttikastike.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen romesco-kastike:

  • 2 dl suikaloitua paahdettua (grillattua) paprikaa vedessä
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • 3/4 dl paahdettuja kokonaisia manteleita
  • 1 rkl harissatahnaa (tai maun mukaan)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sherry- tai punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella). Sekoita rouhevaksi kastikkeeksi.

2. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Paprika-tomaattikastike, Ruoka.fi

Satay-kastike, Ruoka.fi

Harissamajoneesi, Kotiliesi.fi

X