tulinen_sriracha_mustapapupasta
Mustapapupastan tulisuutta voi säädellä oman suun mukaiseksi Sriracha-chilikastikkeen avulla.
Reseptit

Tulinen sriracha-mustapapupasta

Srirachakastikkeella maustetun tulisen papusalsan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin vaikka edellisenä iltana ja sekoittaa kuuman pastan joukkoon vasta seuraavana päivänä.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 pientä punasipulia
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl srirachakastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1 l pennepastaa (keittämätöntä)
  • 75 g raastettua cheddarjuustoa

Valmistusohje

1. Valuta mustapavut lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Huuhtele tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna punasipuli.

2. Sekoita kulhossa mustapavut, tomaatit, valkosipulit ja punasipulit, limetinmehu, srirachakastike ja öljy. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Maistele seosta varmistaaksesi, että maut ovat kohdallaan. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja siitä suoraan papuseoksen joukkoon. Raasta pinnalle reilusti cheddarjuustoa.

Kokataan kasvispastaa!

873004-quorn_sienipasta_saarentola.jpg

Quorn-sienipasta

Pastaa_ja_parsakaalia

Pastaa ja paahdettua parsakaalia

Välimerellinen kasvispasta, munakoisoa, kirsikkatomaatteja, yrttejä

Kasvispasta

Kotiliesi.fi: Paahdettu bataatti-rucolapasta

X