Reseptit

Tulinen tomaattikastike

Tulinen tomaattikastike on helppo tuunata eri tavoin mausteilla ja yrteillä. Mausta kastike reilummin chilillä tai ripauksella kanelia. Kokeile basilikan tilalla oreganoa tai lehtipersiljaa ja minttua. Käytä kastiketta kaikkeen mihin tarvitaan tomaattikasti­ketta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen tomaattikastike

  • 1 kg tomaatteja
  • 3 salottisipulia
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kuullottamiseen
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl sokeria
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Tulinen tomaattikastike tehdään helposti näin:

1. Lohko tomaatit ja pois­ta niistä kova vihreä osa. Hienonna sipulit, valkosipu­linkynnet ja chilipalko sie­menineen.

2. Kuumenna öljy isossa katti­lassa ja kuullota siinä sipulei­ta, valkosipulia ja chiliä hetki niin, että ne pehmenevät. Lisää paprikajauhe ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan tomaatti­lohkot, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin tunti tai puolitoista.

3. Lisää kattilaan loppuvai­heessa reipas nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna sekä balsamiviinietikka ja soseuta kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

4. Kaada tulinen tomaattikastike puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Käytä kaikkeen mihin tarvitaan tomaattikasti­ketta: kastikepohjana, pizzan päälle tai sellaisenaan pasta­kastikkeena.

Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan  ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?

X