
Tulinen tomaattikastike
Tulinen tomaattikastike on helppo tuunata eri tavoin mausteilla ja yrteillä. Mausta kastike reilummin chilillä tai ripauksella kanelia. Kokeile basilikan tilalla oreganoa tai lehtipersiljaa ja minttua. Käytä kastiketta kaikkeen mihin tarvitaan tomaattikastiketta.
Ainekset
Tulinen tomaattikastike
- 1 kg tomaatteja
- 3 salottisipulia
- 4 isoa valkosipulinkynttä
- 1 chilipalko
- 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kuullottamiseen
- 1 rkl paprikajauhetta
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl sokeria
- 2-3 tl suolaa
- 1 nippu tuoretta basilikaa
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Tulinen tomaattikastike tehdään helposti näin:
1. Lohko tomaatit ja poista niistä kova vihreä osa. Hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja chilipalko siemenineen.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, valkosipulia ja chiliä hetki niin, että ne pehmenevät. Lisää paprikajauhe ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan tomaattilohkot, aurinkokuivatut tomaatit, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin tunti tai puolitoista.
3. Lisää kattilaan loppuvaiheessa reipas nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna sekä balsamiviinietikka ja soseuta kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
4. Kaada tulinen tomaattikastike puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Käytä kaikkeen mihin tarvitaan tomaattikastiketta: kastikepohjana, pizzan päälle tai sellaisenaan pastakastikkeena.
Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous