Tulinen tomaattikeitto
Työpaikkaeväs hakusessa? Kokeile tomaattikeittoa. Voit syödä ruokalajin myös kylmänä.
Ainekset
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 sipulia
- 2 tl öljyä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- tabascoa tai sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
Lisäksi:
- tillikurkkusilppua
- maustamatonta jogurttia
- siemennäkkäriä
Valmistusohje
Tomaattikeiton voi syödä kylmänä tai kuumana. Siitä saat kelpo lounaan työpaikallekin omien eväiden päivänä. Pakkaa mukaan myös kurkkusilppua, näkkäriä ja jogurttia keiton höysteeksi.
1. Kiehauta silputut valkosipulinkynnet ja sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Mausta chilikastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla. Anna hautua 10–15 minuuttia. Pakkaa keitto esimerkiksi lasitölkkiin.
2. Silppua lisukkeeksi kurkkua ja mausta silppu tillillä sekä tilkalla öljyä ja etikkaa.
3. Höystä keitto paksulla luonnonjogurtilla ruokailuvaiheessa.
Katso myös:
Tomaattikeitto kirsikkatomaateista
Tomaattikeitto tomaattimurskasta
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
Kotiliesi.fi: Täyteläinen tomaattikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous