Reseptit

Tulinen tomaattikeitto

29.1.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ssampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 sipulia
2 tl öljyä
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
tabascoa tai sambal oelek -chilitahnaa maun mukaan
1 tl sokeria
mustapippuria

Lisäksi:

tillikurkkusilppua
maustamatonta jogurttia
siemennäkkäriä

Valmistusohje

Tomaattikeiton voi syödä kylmänä tai kuumana.  Siitä saat kelpo lounaan työpaikallekin omien eväiden päivänä. Pakkaa mukaan myös kurkkusilppua, näkkäriä ja jogurttia keiton höysteeksi.

1. Kiehauta silputut valkosipulinkynnet ja sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Mausta chilikastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla. Anna hautua 10–15 minuuttia. Pakkaa keitto esimerkiksi lasitölkkiin.
2. Silppua lisukkeeksi kurkkua ja mausta silppu tillillä sekä tilkalla öljyä ja etikkaa.
3. Höystä keitto paksulla luonnonjogurtilla ruokailuvaiheessa.

Katso myös:

Tomaattikeitto kirsikkatomaateista
Tomaattikeitto tomaattimurskasta
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Kotiliesi.fi: Täyteläinen tomaattikeitto

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *