Reseptit

Tuliset broilerinkoivet

Broilerinkoivet saavat itämaista makua mm. inkivääristä ja chilistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 broilerin koipea

Marinadi

  • 1 chili
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 0.5 dl chilikastiketta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Pane broilerinpalat matalaan astiaan tai muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerin- palojen päälle. Peitä astia tai sulje muovipussi ja anna broilerinpalojen maustua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivän.

Pyyhi broilerinpalojen pinnalta enin marinadi pois. Koivet on helppo grillata ja kääntää, kun panet ne halsteriin. Nosta halsteri grilliritilälle ja kypsennä koipia noin 10 minuuttia molemmilta puolilta.

X