Reseptit

Tuliset piparjuuri-pekoni-ahvenkääröt

8.8.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: JONNE RÄSÄNEN

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pekoni pitää vähärasvaisen ja helposti kuivaksi kypsyvän ahvenen mehevänä ja antaa sille suolaisuutta. Ahvenfileen sisälle sipaistu piparjuurituorejuusto ja valmiin käärön päälle raastettu tuore piparjuuri antavat annokselle sopivasti potkua.

Ainekset

Pekoniin käärityt ahvenfileet:

12 ahvenfileetä
1 tl suolaa
3 rkl hienonnettua persiljaa tai kirveliä
100 g piparjuurituorejuustoa
200 g pekonia

Päälle:

1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Levitä ahvenfileet leikkuulaudalle. Ripottele fileille suolaa ja yrtit ja levitä päälle tuorejuustoa. Kääräise rullalle. Kiedo fileet pekonisiivun sisälle ja kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.

2. Grillaa kääröjä keskilämmöllä noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes pekoni on kauniin ruskea ja ahvenfilee näyttää kypsältä.

3. Nosta kalakääröt tarjoilulautaselle. Ripottele päälle persiljaa, piparjuurta ja mustapippuria. Tarjoile esimerkiksi grillatun varhaiskaalin kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme