18.6.2012

Tuliset uuniperunat

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 uuniperunaa (Rosamunda)
1 purjosipuli
3 valkosipulinkynttä
2 chiliä
tilkka öljyä
200 g maustettua tuorejuustoa (paprika-chili)
1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Pese ja pistele perunat ja pane ne pellille tai uunivuokaan. Kypsennä perunoita 200 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Tee sillä aikaa täyte. Hienonna purjosipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista niistä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat. Kuumenna öljy pannussa, lisää hienonnetut vihannekset ja kuullota niitä hetki. Anna vähän jäähtyä ja lisää tuorejuusto.

Ota perunat uunista pois. Halkaise perunat, koverra sisus irti ja hienonna se. Sekoita perunoiden sisus muiden täyteaineiden joukkoon ja jaa täyte perunanpuolikkaisiin. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Nosta perunapuolikkaat pellille tai uunivuokaan ja kuorruta niitä 225 asteen lämmössä noin viisi minuuttia.

Vinkki:

Uuniperunoiden täytteeksi voi ostaa valmiiksi maustettua tuorejuustoa tai maustaa tuorejuuston itse mieleisekseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi