Reseptit

Tulistunut broileri

Broileri tulistuu muun muassa jeeralla ja chilimausteella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kananpojan minuuttipihvejä
  • 1.5 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/4–1/2 tl jauhettua chiliä tai chilihiutaleita
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 solo-valkosipuli
  • tilkka öljyä

Valmistusohje

1. Tee ensin pintamausteseos. Sekoita kuiviin mausteisiin murskattu valkosipuli ja sen verran öljyä, että saat tahnamaisen sekoituksen. Sivele tahna broileripihvien pintaan ja anna maustua pari tuntia.

2. Halkaise pihvi pitkittäin ja pujota liha kylmässä vedessä liotettuihin bambuvartaisiin. Grillaa vartaita muutamia kertoja käännellen noin 5–10 minuuttia tai kunnes liha on täysin kypsää. Tarjoa lisänä tomaatti- sipulisalsaa ja lime-majoneesikastiketta.

X