Tulistunut kana
Tähän tuliseen kanaan voi käyttää rutkasti chilihiutaleita.
Ainekset
- 1 kg kanapaloja (esim. rintaleikkeitä)
- 2 punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 5 kypsää tomaattia
- 2-3 dl Chiantin viiniä
- 1 tl chilihiutaleita tai 1 kuivattu chilinpalko
- 1 dl vahvaa kanalientä
- 6 rkl oliiviöljyä
- kourallinen pieniä oliiveja
- suolaa, mustapippuria
- (ripaus sokeria)
Valmistusohje
1. Ruskista broileripalat kauttaaltaan öljyssä. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, poista kuoret ja silppua tomaatit. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipuli. Kuullota sipuliseos öljyssä padassa tai paistokasarissa. Lisää chili, viini, kanaliemi sekä broileripalat.
2. Hauduta ruokaa hellalla, kunnes puolet liemestä on haihtunut. Lisää tomaatit ja oliivit ja kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia. Tarkista liemen maku. Jos kaipaat lisäpotkua, käytä chiliä enemmän. Voit pyöristää liemen maun sokerilla, jos tomaatit eivät ole makeaa sorttia. Tarjoa kanan kanssa öljyllä ja persiljasilpulla höystettyä nauhamakaronia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous