Reseptit

Tumma suklaamousse ja mustaherukkamarmeladi

Suussa sulava tumma suklaamousse on jälkiruokien kuninkaita. Tämän keittiömestari Markus Aremon tumman suklaamoussen maku vain paranee, kun se saa tiivistyä rauhassa jääkaapissa.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tumma suklaamousse

  • 1/2 dl espressokahvia
  • 100 g sokeria (1 1/4 dl)
  • 4 kpl keltuaista
  • 175 g tummaa suklaata (65 %)
  • 2 kpl valkuaista
  • 2 1/2 dl kuohukermaa

Kumkvattihilloke:

  • kumkvattiviipaleita
  • sokerilientä

Mustaherukkamarmeladi:

  • 1/2 l mustaherukkamehua
  • sokeria
  • 3 kpl liivatetta

Valmistusohje

Tumma suklaamousse tehdään näin Markus Aremon ohjeella:

1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna suklaa. Valmista espresso.

2. Kypsennä vesihauteessa kahvia, sokeria ja keltuaisia koko ajan vatkaten, kunnes saat sakeaa vaahtoa. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

3.  Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdot suklaaseokseen.

4. Anna suklaamoussen vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

5. Tarjoile moussen  kanssa mustaherukkamarmeladia ja kumkvattihilloketta, jota saat kun keität kumkvattiviipaleita sokeriliemessä.

Mustaherukkamarmeladi:

Kiehauta mehu ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan.

Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita mehun joukkoon.

Kaada seos sentin paksuiseksi kerrokseksi laakeaan vuokaan. Hyydytä marmeladi jääkaapissa. Leikkaa levystä kuutioita kuumalla veitsellä.

Viinisuositus:  Nauti tumma suklaamousse Recioto della Valpolicellan kanssa.

Ohje: Markus Aremo

Saatat pitää myös chilillä maustetusta suklaamoussesta, Dajm-moussesta tai vadelmien kanssa tarjottavasta maitosuklaamoussesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään geisha-suklaamousse

X