28.11.2013

Tummat chilibrowniet

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g voita
200 g taloussuklaata
2 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl 1/2–1 tl chilihiutaleita
ripaus suolaa

Kuorrutus

150 g tummaa (chili)suklaata (75%)
1 dl kermaa

Valmistusohje

Suklaa, mayaintiaanien aarre, on tahmaisissa suklaapaloissa, brownies-palat, höystetty chilillä ja aidoilla kultalehtihippusilla.

Valmista tummat chilibrowniet näin:

1. Sulata paloiteltu voi ja suklaa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sokerit, anna jäähtyä hetki. Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot, pähkinät, chili ja suola. Kaada taikina vuokaan.
2. Paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Paloittele suklaa pieneen kasariin kasariin, lisää kerma ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa. Levitä jäähtyneenä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa levy paloiksi.

Lue Myös

Kommentit (2)

Hei Oili,

kiitos huomiostasi, puuttuva ainesosa on nyt lisätty raaka-aineluetteloon. Ohjeeseen tulee siis 2 dl vehnäjauhoja. Tässä ohjeessa voit hyvin vaihtaa jauhot vastaavaan määrään gluteenittomia jauhoja.

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Hei, tuosta chili brownie-ohjeesta puuttui vehnäjauhojen määrä.
Toinen kysymys, voiko vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan yks yhteen, vai onko eri määrä?




0



0

Hei Oili,

kiitos huomiostasi, puuttuva ainesosa on nyt lisätty raaka-aineluetteloon. Ohjeeseen tulee siis 2 dl vehnäjauhoja. Tässä ohjeessa voit hyvin vaihtaa jauhot vastaavaan määrään gluteenittomia jauhoja.

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi