Tummat karpaloskonssit
Uunituoreet skonssit maistuvat teekupposen kera. Höystä taikina kuivatuilla karpaloilla.
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 4 dl grahamjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 0.8 dl kuivattuja karpaloita, mustikoita tai puolukoita
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 75 g margariinia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 kananmunaa
- 2.5 dl kevytmaitoa
voiteluun:
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Tee ainesten keskelle kuoppa ja lisää siihen pehmeä margariini, hunaja, kananmunat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla tasaisemmaksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä. Nosta pyörylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit myös ottaa taikinasta nokareita ja taputella ne matalammiksi.
2. Voitele skonssit maidolla. Paista leivonnaiset 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Tarjoa skonssit tuoreina, hillon tai juuston kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous