7.5.2012

Tummat karpaloskonssit

Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Uunituoreet skonssit maistuvat teekupposen kera. Höystä taikina kuivatuilla karpaloilla.

Ainekset

2 dl vehnäjauhoja
4 dl grahamjauhoja
1 dl kauraleseitä
0.8 dl kuivattuja karpaloita, mustikoita tai puolukoita
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
75 g margariinia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 kananmunaa
2.5 dl kevytmaitoa

voiteluun:

1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Tee ainesten keskelle kuoppa ja lisää siihen pehmeä margariini, hunaja, kananmunat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla tasaisemmaksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pyörylöitä. Nosta pyörylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit myös ottaa taikinasta nokareita ja taputella ne matalammiksi.

2. Voitele skonssit maidolla. Paista leivonnaiset 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Tarjoa skonssit tuoreina, hillon tai juuston kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi