Reseptit

Tuorehernekeitto

Perinteistä hernekeittoa hienostuneempi ja nopeampi tuorehernekeitto valmistuu pakasteherneistä. Keitto kannattaa tarjoilla jonkin hyvän leivän, kuten tuorean ruisleivän kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 jauhoinen peruna kuorittuna
  • 600 g pakasteherneitä
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl (noin) suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1.5 tl (1,5 - 2 tl) kuivattua minttua
  • 2.5 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Tuorehernekeitto valmistetaan pakasteherneistä. Tuorehernekeitto on  perinteistä hernekeittoa hienostuneempi mutta nopeampi ja helpompi soppa.

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Leikkaa peruna kuutioiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös herneet ja sekoittele hetki.
2. Kaada kattilaan maito ja vesi. Lisää suola, cayennenpippuri, minttu ja sitruunamehu.
3. Keitä niin, että perunat ovat pehmeitä. Soseuta hernekeitto tasaiseksi ja tarkista maku.
4. Lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoile tuorehernekeitto hyvän leivän kera.

X