24.4.2012

Tuoreita mansikoita, marenkia ja vaniljajäätelöä

Teksti: Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l kotimaisia mansikoita
vanilijajäätelöä

marenki:

3 valkuaista
2 dl sokeria

koristeeksi:

mintunlehtiä
tomusokeria

Valmistusohje

Valmista marenki: Sekoita valkuaiset ja sokeri pyöreäpohjaisessa kulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vaahtoa käsin tai koneella koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahto on valmis kun se on kirkkaan valkoista, kiinteää ja pysyy muodossaan.

Pursota vaahtoa haluamaasi muotoon leivinpaperin päälle. Paista 100-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne tuntuvat kevyiltä ja kuivilta. Muista tarkkailla uunin lämpöä, marenkeihin ei saa tulla väriä.

Poista mansikoista kannat ja asettele niitä lautasille. Murenna marenkia sekaan ja annostele joukkoon pieniä paloja vaniljajäätelöä.

Viimeistele mintunlehdillä ja halutessasi tomusokerilla.