Reseptit

Tuoreita mansikoita, marenkia ja vaniljajäätelöä

Tuoreet mansikat kuuluvat kesään. Jos haluat tarjota niitä jälkiruokana, lisää marjojen kylkeen itsetehtyä marenkia ja vaniljajäätelöä. Loistava kesäherkku!

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l kotimaisia mansikoita
  • vanilijajäätelöä

marenki:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria

koristeeksi:

  • mintunlehtiä
  • tomusokeria

Valmistusohje

Valmista marenki: Sekoita valkuaiset ja sokeri pyöreäpohjaisessa kulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vaahtoa käsin tai koneella koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahto on valmis kun se on kirkkaan valkoista, kiinteää ja pysyy muodossaan.

Pursota vaahtoa haluamaasi muotoon leivinpaperin päälle. Paista 100-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Marengit ovat valmiita kun ne tuntuvat kevyiltä ja kuivilta. Muista tarkkailla uunin lämpöä, marenkeihin ei saa tulla väriä.

Poista mansikoista kannat ja asettele niitä lautasille. Murenna marenkia sekaan ja annostele joukkoon pieniä paloja vaniljajäätelöä.

Viimeistele mintunlehdillä ja halutessasi tomusokerilla.

X