Reseptit

Tuoreita marjoja ja samppanjasabayonia

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l erilaisia marjoja saatavuuden mukaan

Samppanjasabayon:

  • 1.5 dl kuivaa samppanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl sitruuna- tai limettimehua

Valmistusohje

Tarjoa tuoreita marjoja ja samppanjasabayonia kevyenä jälkiruokana vaikkapa kesäisissä juhlissa.

1. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kevyesti sekaisin. Lisää lämmin viini ja sitruunanmehu. Pane seos kuumuutta kestävään kulhoon ja kulho kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen vesihauteessa, kunnes se sakenee (eli lämpötila on 70 astetta).

2. Asettele marjat kauniisti annoslautasille tai laakeisiin samppanjalaseihin. Lusikoi sabayonkastiketta marjojen päälle ja ruskista pinta halutessasi puhalluslampulla.

X