Tuoreita marjoja ja samppanjasabayonia
Ainekset
- 1 l erilaisia marjoja saatavuuden mukaan
Samppanjasabayon:
- 1.5 dl kuivaa samppanjaa tai kuohuviiniä
- 1 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
Valmistusohje
Tarjoa tuoreita marjoja ja samppanjasabayonia kevyenä jälkiruokana vaikkapa kesäisissä juhlissa.
1. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kevyesti sekaisin. Lisää lämmin viini ja sitruunanmehu. Pane seos kuumuutta kestävään kulhoon ja kulho kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen vesihauteessa, kunnes se sakenee (eli lämpötila on 70 astetta).
2. Asettele marjat kauniisti annoslautasille tai laakeisiin samppanjalaseihin. Lusikoi sabayonkastiketta marjojen päälle ja ruskista pinta halutessasi puhalluslampulla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous