
Tuorekurkkupastaa ja savulohta
Ainekset
- 1 tuorekurkku
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua basilikaa tai minttua
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 2 rkl limetinmehua
- 3 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja sokeria
- 1 l gnocchipastaa (keittämätöntä)
- 500 g lämminsavulohta
- 1/2 dl aiolia
Valmistusohje
1. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Voit suikaloida kurkun myös julienneraudalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika. Hienonna kaprikset.
2. Sekoita isossa tarjoilukulhossa kurkkuraaste, valkosipulimurska, basilika, kaprikset, limetinmehu ja öljy. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilussa suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja siitä suoraan kurkkuseoksen joukkoon. Perkaa lämminsavulohesta nahka ja ruodot. Nostele lämminsavulohta pastan joukkoon. Purista päälle nokareita aiolia.
Lisää maukkaita pasta-annoksia:

Gnocchia, kesäkurpitsaa ja rapeaa salviaa


Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous