Reseptit

Tuorekurkuma-papupaistos

18.3.2020 Teksti: Suvi Rüster Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tuoreesta kurkumasta väriä ja makua saavan papu-riisipaistoksen koloihin hyydytetään kananmunia, jotka saavat jäädä sisältä juokseviksi ja toimivat näin kastikkeena. Käyttövalmis riisipussi on nälkäisen kokin pelastus, sillä ruoka valmistuu siitä todella nopeasti.

Ainekset

Tuorekurkuma-papupaistos:

1 ps (250 g) pakastettuja, kypsiä soijapapuja (edamame)
1 sipuli
pieni pala tuoretta kurkumaa
2 rkl öljyä
1 ps (250 g) valmiiksi keitettyä täysjyväriisiä
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 dl hienonnettua tilliä
4 kananmunaa
1 tl sumak-maustetta

Valmistusohje

1. Keitä soijapapuja pari minuuttia ja valuta lävikössä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Raaputa kurkumasta kuori lusikalla ja raasta kurkuma hienoksi.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit, 2 rkl kurkumaa ja riisi. Paista pari minuuttia. Lisää pavut.

4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja tillillä.

5. Tee paistokseen neljä koloa ja riko niihin kananmunat. Peitä pannu kannella ja anna munien hyytyä 2–3 minuuttia. Ripottele päälle sumakia. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme