Reseptit

Tuoremarjakeitto

Tuoreista marjoista ja marjamehusta syntyy kielen vievä kiisseli. Tarjoa se jälkiruoaksi tai herkuttele välipalalla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g tuoreita marjoja (vadelmia, mansikoita, herukoita, mustikoita)
  • 8 dl laimennettua mansikkamehua
  • 1 vaniljatanko
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 limetin mehu ja kuori
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Perkaa marjat ja paloittele. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu.

2. Kuumenna kattilassa mehu, vaniljatanko, limetinkuoriraaste ja perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta keitto jäähtymään.

3. Lisää paloitellut tuoreet marjat, 1½ rkl sokeria sekä limetin mehu.

4. Nosta vaniljatanko pois, huuhtele ja kuivata uudelleen käyttöä varten. Ripottele keiton pinnalle hieman sokeria.

635 kJ (150 kcal) 1 annos

X