Reseptit

Tuoremehua variksenmarjasta

1.6.2012 Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Tuoremehu käynnistää päivän. Kokeile valmistaa juomaa variksenmarjasta. Ihanaa vaihtelua appelsiini- ja omenamehulle.

Ainekset

1 kg variksenmarjoja
8 dl vettä
25 g viinihappoa (saa apteekista)
noin 1 kg sokeria

Valmistusohje

Murskaa marjat tehosekoittimessa tai käsin perunanuijalla. Lisää vesi ja viinihappo. Anna juoman seistä viileässä seuraavaan päivään.

Siivilöi marjamurska ja lisää mehuun sokeri. Sokerin määrää voit vaihdella omien makutottumusten mukaan. Kannattaa tutustua myös tummiin ruokosokereihin, joissa on pehmeän aromaattinen makeus.

Anna sokerin liueta. Säilytä mehu kylmässä.

Jos olet kerännyt keväällä mahlaa ja pakastanut sitä, yhdistä mahlaa ja variksenmarjamehua.

Mehu sopii riistakastikkeisiin, marjakeittoihin ja kiisseleihin mausteeksi.

Vihje:

Kerää kypsiä variksenmarjoja snapsia varten. Pane marjat purkkiin ja kaada päälle vodkaa. Vie purkki kylmään ja palaa astialle kun pakkaset paukkuvat. Siivilöi ennen käyttöä.