Reseptit

Tuorepastataikina

Monitoimikoneella valmistat tuorepastataikinan nopeasti.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 tuoretta munaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kumoa jauhot pöydälle, tee keskelle kolo ja riko munat siihen. Lisää myös öljy ja suola. Sekoita ainekset sormenpäillä vähin erin ja vedä jauhoja reunoilta mukaan vähitellen. Värillistä pastaa valmistaessasi lisää kasvissose, yrtit tai muu väriaine.

2. Alusta taikinaa venyttäen kunnolla noin 10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisaa. Taikinasta pitää tulla hyvin kaulittavaa, jos se tarttuu sormiin, lisää hiukan jauhoja. Peitä taikina kelmulla ja nosta 30–60 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään.

3. Jaa levännyt taikina neljään yhtä suureen palaan ja aloita yhden taikinapalan työstäminen isoimmalla terällä. Peitä loput taikinat huolellisesti kelmulla, etteivät ne kuivu. Litistä pala suorakaiteen muotoiseksi, jauhota huolella ja syötä pastakoneeseen. Etene paksusta levystä vähitellen ohuempaan, muuttamalla telojen asentoa. Jauhota taikinalevyjä välillä kevyesti. Jatka mankelointia kunnes taikinalevy on noin puolentoista millin paksuinen. Taikinan voi myös kaulia kaulimella.

Vinkki: Monitoimikoneella valmistat taikinan nopeasti. Sekoita aineet leikkuuterällä sekaisin, kunnes taikinasta syntyy pallo. Jatka vaivaamista muutaman minuutin ajan ja peitä sitten taikina kelmulla.

Tuorepasta säilyy viileässä muutaman päivän.

X