Reseptit

Tuorepuuro mansikoilla

Valmista tuorepuuro vehnänjyvistä ja auringonkukansiemenistä.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vehnänjyviä
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1.5 dl vettä
  • 2 dl mansikoita
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Huuhtele jyvät ja liota niitä 8–12 tuntia.

2. Anna jyvien itää 1–2 vuorokautta: huuhtele jyvät raikkaalla vedellä aamuin, illoin ja idätä purkissa jääkaapissa.

3. Jauha jyvät monitoimikoneella mansikoiden ja siementen kanssa, mausta hunajalla. Nauti lisäksi jogurttia ja hunajaa, maitoa tai soija- tai viljamaitoa.

X