Reseptit

Tupaantuliaisten pastasalaatti

25.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Pasta on salaattiainesten klassikko ja pastasalaatti sopii hyvin tupareiden eli tupaantuliaisten tarjottavaksi. Tässä reseptissä salaatti saa ruokaisuutta kylmäsavulohesta.

Ainekset

500 g makaroneja (simpukoita tai pennejä)

Kastike

1.5 dl rypsiöljyä
1.5 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 ruukku basilikaa
2–3 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
reilusti mustapippuria

Salaattiin

300 g kylmäsavulohta
1 nippu tilliä
1 purkki oliiveja
1 tuore kurkku
1 rasia retiisejä

Valmistusohje

Iso kulhollinen pastasalaattia on reilu talkoo- tai tupaantuliaisruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Vinkki: Puolita ohje, jos tarjoat pastasalaatin pääruoaksi neljälle hengelle.

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita salaattikastike ja hienonna basilika kastikkeeseen. Lisää kastike haalean pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia. Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

2. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku. Valuta oliivit ja silppua tilli. Sekoita ainekset maustuneen pastan joukkoon.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme