Tupaantuliaisten pastasalaatti
Pasta on salaattiainesten klassikko ja pastasalaatti sopii hyvin tupareiden eli tupaantuliaisten tarjottavaksi. Tässä reseptissä salaatti saa ruokaisuutta kylmäsavulohesta.
Ainekset
- 500 g makaroneja (simpukoita tai pennejä)
Kastike
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 1.5 dl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 ruukku basilikaa
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- reilusti mustapippuria
Salaattiin
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 nippu tilliä
- 1 purkki oliiveja
- 1 tuore kurkku
- 1 rasia retiisejä
Valmistusohje
Iso kulhollinen pastasalaattia on reilu talkoo- tai tupaantuliaisruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Vinkki: Puolita ohje, jos tarjoat pastasalaatin pääruoaksi neljälle hengelle.
1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita salaattikastike ja hienonna basilika kastikkeeseen. Lisää kastike haalean pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia. Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.
2. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku. Valuta oliivit ja silppua tilli. Sekoita ainekset maustuneen pastan joukkoon.
Kommentit
Tsippe
Reseptissä on nyt siihen kuuluva kuva. Samoin resepti on tarkistettu alkuperäisohjeesta. Jos kastike tuntuu liian runsaalta, sitä voi käyttää vähemmän pastan kostuttamiseen.
Ruoka.fi:n toimitus
Kommentit
Nyt menny puurot ja vellit sekasin. Kuvassa punasipulia, vuohenjuustoa ja kesäkurpitsaa. Reseptissä ei löydy.
Ja tuleekohan liikaa kastiketta jos melkeen puoli litraa tuohon pastamäärään
Mutta muutenhan vaikuttaa herkulliselta 🙂
Tsippe
Reseptissä on nyt siihen kuuluva kuva. Samoin resepti on tarkistettu alkuperäisohjeesta. Jos kastike tuntuu liian runsaalta, sitä voi käyttää vähemmän pastan kostuttamiseen.
Ruoka.fi:n toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous