Reseptit

Tupaantuliaisten pastasalaatti

Pasta on salaattiainesten klassikko ja pastasalaatti sopii hyvin tupareiden eli tupaantuliaisten tarjottavaksi. Tässä reseptissä salaatti saa ruokaisuutta kylmäsavulohesta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g makaroneja (simpukoita tai pennejä)

Kastike

  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • reilusti mustapippuria

Salaattiin

  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 nippu tilliä
  • 1 purkki oliiveja
  • 1 tuore kurkku
  • 1 rasia retiisejä

Valmistusohje

Iso kulhollinen pastasalaattia on reilu talkoo- tai tupaantuliaisruoka, jonka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Vinkki: Puolita ohje, jos tarjoat pastasalaatin pääruoaksi neljälle hengelle.

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita salaattikastike ja hienonna basilika kastikkeeseen. Lisää kastike haalean pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia. Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.

2. Leikkaa kylmäsavulohi suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku. Valuta oliivit ja silppua tilli. Sekoita ainekset maustuneen pastan joukkoon.

X