Turkkilainen sitruunakana
Reseptit

Turkkilainen sitruunakana

Sitruunabroileripalat maistuvat sekä kuumina että kylminä. Lisänä voit tarjota murennetulla fetalla höystettyä jogurttia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Turkkilainen sitruunakana

  • 300 g broilerinsisäfileitä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua minttua
  • suolaa, pippuria
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Turkkilainen sitruunakana valmistuu näin:

Turkkilainen sitruunakana syntyy vikkelästi paloitellusta broilerinfileestä.

1. Paloittele  ensin broilerinfileet haarukkapaloiksi. Sekoita sitruunamehu, hunaja, valkosipuli, paprikajauhe ja minttu jogurttiin. Pane broileripalat muovipussiin ja lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä siten, että marinadi sekoittuu hyvin. Anna broilerinpalojen maustua kylmässä noin kolme tuntia.

2. Ota broileripalat pois marinadista ja pyyhi pois enin jogurtista. Kuumenna pannulla pari lusikallista öljyä ja paista broileri kypsäksi. Mausta  kananpalat suolalla ja pippurilla.

3. Pane broileripalat tarjolle ja ripottele pinnalle kuivalla paistinpannulla paahdettuja mantelilastuja.

Katso myös: Helppoa arkiruokaa broilerista – kokeile vaivatonta uunibroileria ja mehevää grillibroileria

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

X