Turkkilainen sitruunakana
Sitruunabroileripalat maistuvat sekä kuumina että kylminä. Lisänä voit tarjota murennetulla fetalla höystettyä jogurttia.
Ainekset
Turkkilainen sitruunakana
- 300 g broilerinsisäfileitä
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua minttua
- suolaa, pippuria
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
Turkkilainen sitruunakana syntyy vikkelästi paloitellusta broilerinfileestä.
1. Paloittele ensin broilerinfileet haarukkapaloiksi. Sekoita sitruunamehu, hunaja, valkosipuli, paprikajauhe ja minttu jogurttiin. Pane broileripalat muovipussiin ja lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä siten, että marinadi sekoittuu hyvin. Anna broilerinpalojen maustua kylmässä noin kolme tuntia.
2. Ota broileripalat pois marinadista ja pyyhi pois enin jogurtista. Kuumenna pannulla pari lusikallista öljyä ja paista broileri kypsäksi. Mausta kananpalat suolalla ja pippurilla.
3. Pane broileripalat tarjolle ja ripottele pinnalle kuivalla paistinpannulla paahdettuja mantelilastuja.
Vinkki: Tarjoa turkkilainen sitruunakana kylmänä pikkunaposteltavana tai lämpimänä ruokana esimerkiksi ezmen eli turkkilaisen tomaatti-paprikasalaatin ja feta-jogurttikastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous