Reseptit

Turkkilainen sitruunakana

Sitruunabroileripalat maistuvat sekä kuumina että kylminä. Lisänä voit tarjota murennetulla fetalla höystettyä jogurttia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Turkkilainen sitruunakana maistuu taivaalliselta täyteläisen fetakastikkeen kanssa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Turkkilainen sitruunakana

  • 300 g broilerinsisäfileitä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua minttua
  • suolaa, pippuria
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Turkkilainen sitruunakana syntyy vikkelästi paloitellusta broilerinfileestä.

1. Paloittele  ensin broilerinfileet haarukkapaloiksi. Sekoita sitruunamehu, hunaja, valkosipuli, paprikajauhe ja minttu jogurttiin. Pane broileripalat muovipussiin ja lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä siten, että marinadi sekoittuu hyvin. Anna broilerinpalojen maustua kylmässä noin kolme tuntia.

2. Ota broileripalat pois marinadista ja pyyhi pois enin jogurtista. Kuumenna pannulla pari lusikallista öljyä ja paista broileri kypsäksi. Mausta  kananpalat suolalla ja pippurilla.

3. Pane broileripalat tarjolle ja ripottele pinnalle kuivalla paistinpannulla paahdettuja mantelilastuja.

Vinkki: Tarjoa turkkilainen sitruunakana kylmänä pikkunaposteltavana tai lämpimänä ruokana esimerkiksi ezmen eli turkkilaisen tomaatti-paprikasalaatin  ja feta-jogurttikastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fiPaahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

X