Reseptit 26.8.2014

Turkkilainen sitruunakana

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Sitruunabroileripalat maistuvat sekä kuumina että kylminä. Lisänä voit tarjota murennetulla fetalla höystettyä jogurttia.

Ainekset

300 g broilerinsisäfileitä
1 dl turkkilaista jogurttia
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 tl juoksevaa hunajaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua minttua
suolaa, pippuria
paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Paloittele fileet haarukkapaloiksi. Sekoita sitruunamehu, hunaja, valkosipuli, paprikajauhe ja minttu jogurttiin. Pane broileripalat muovipussiin ja lisää päälle marinadi. Sulje pussi ja puristele sitä siten, että marinadi sekoittuu hyvin. Anna maustua kylmässä 3 tuntia.

2. Ota broileripalat pois marinadista ja pyyhi pois enin jogurtista. Kuumenna pannulla pari lusikallista öljyä ja paista broileri kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane broileripalat tarjolle ja ripottele pinnalle kuivalla paistinpannulla paahdettuja mantelilastuja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi