Mainos Reseptit

Tuulikummun keittiössä: Maukas muscovadokakku

2.12.2015 Teksti: Tuulikummun keittiössä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

kakkupohja:

120 g tummaa muscovado ruokosokeria
120 g kookosöljyä
2 kananmunaa
2 kypsää banaania
2 rkl maustamatonta jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa

tumma suuklaatäyte:

200 g tummaa suklaata
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

koristeluun:

tuoreita hedelmiä (esimerkiksi banaania, appelsiinia ja granaattiomenaa)

Valmistusohje

Kakkupohja: Vatkaa muscovadosokeri, kookosöljy ja munat hyvin. Muusaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan jogurtin kanssa. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Sekoita jauhot taikinaan.

Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa kakku kolmeen osaan.

Suklaatäyte: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vähän jäähtynyt suklaa, vatkaa sekaisin.

Levitä suklaatäytettä jokaisen kerroksen väliin ja kakun päälle.

Koristelu: Koristele kakku tuorein hedelmin.

Tuulikummun keittiössä osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

 

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *