2.5.2012

Tyrni-valkosuklaaparfait

Teksti: Juha Jormalainen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

50 g valkosuklaata
0.3 dl sokeria
3 kpl kananmunankeltuaista
puolikas halkaistu vanilijatanko
1.3 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
voimakasta tyrnimehua

Valmistusohje

Sulata valkosuklaa erityisen varovasti esim. vesihauteessa. Vaahdota sokeri, keltuaiset ja vaniljatangon sisus. Sekoita suklaa muna sokerivaahtoon. Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi ja yhdistä muna-valkosuklaamassaan varovaisesti nostellen. Mausta tyrnimehulla. Annostele pikku vuokiin ja anna jäätyä pakastimessa yön ylitse.

Voit koristella annokset mieluisilla marjoilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi