Reseptit

Tyrni-valkosuklaaparfait

Tyrni-valkosuklaaparfait maistuu silloinkin, kun kohdalle sattuu huono päivä. Valitse valmiin herkun koristeluun marjat oman makusi mukaan.

Teksti:
Juha Jormalainen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g valkosuklaata
  • 0.3 dl sokeria
  • 3 kpl kananmunankeltuaista
  • puolikas halkaistu vanilijatanko
  • 1.3 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • voimakasta tyrnimehua

Valmistusohje

Sulata valkosuklaa erityisen varovasti esim. vesihauteessa. Vaahdota sokeri, keltuaiset ja vaniljatangon sisus. Sekoita suklaa muna sokerivaahtoon. Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi ja yhdistä muna-valkosuklaamassaan varovaisesti nostellen. Mausta tyrnimehulla. Annostele pikku vuokiin ja anna jäätyä pakastimessa yön ylitse.

Voit koristella annokset mieluisilla marjoilla.Ko

X