Reseptit

Tyrniketsuppi

Tyrnistä ja keltaisista tomaateista syntyy upeansävyinen ketsuppi. Tämän reseptin mukaan valmistat neljä desilitraa tyrniketsuppia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g tyrnimarjoja
  • 4 keltaista tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 oranssi tai keltainen paprika
  • 1/4 keltainen chili
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen jauhettua neilikkaa

Valmistusohje

1. Perkaa tyrnimarjat.  Halkaise tomaatit ja poista kannat. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kannat ja siemenet. Paloittele paprika. Hienonna chili.

2. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä niitä noin 30 minuuttia. Soseuta ja painele seos siivilän läpi. Jos haluat paksumman seoksen, kaada seos takaisin kattilaan ja keitä vielä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Seos paksunee myös hieman jäähtyessään.

3. Valuta seos kuumana huolella puhdistettuun, kuumaan lasipurkkiin. Sulje heti kannella ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä.

X