Reseptit

Tyrnivanukas

Herkullinen tyrnivanukas hyytyy kylmässä neljän tunnin ajan.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g tyrnimarjoja (tai lakkoja tai pihlajanmarjoja)
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl täysmaitoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 liivatelehteä

pinnalle:

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan tyrnimarjat ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri alkaa sulaa ja ruskistua. Nostele seos neljän annosvuoan (tilavuus noin 1 dl) pohjalle. Nosta kylmään jähmettymään. Voit käyttää myös valmista sokeroitua tyrnihilloa, jätä silloin sokeri pois ja keitä hilloa kattilassa hieman kasaan.
  2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa maito, sokeri ja vaniljasokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja paloittele joukkoon valkosuklaa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Purista liivatelehdet ja sekoita maito-valkosuklaaseoksen joukkoon.
  3. Kaada vanukasmassa vuokiin tyrnimarjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia. Kumoa jälkiruoka lautasille, ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele muutamalla kokonaisella marjalla.
X