
Tyrnivispipuuro
Tyrnivispipuuro valmistetaan tummista mannasuurimoista ja makeutetaan ruokosokerilla, joka taittaa mukavasti tyrnin kirpsakkuutta. Tarjoa kauniin keltainen tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.
Ainekset
Tyrnivispipuuro:
- 200 g tyrnimarjoja
- 8 dl vettä
- 1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
- 1 1/2 dl luomuruokosokeria
Valmistusohje
Tyrnivispipuuro tehdään helposti näin:
1. Soseuta tyrnimarjat ja painele marjaseos siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Voit halutessasi lusikoida siivilästä hieman kuoriseosta soseen joukkoon.
2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon tyrnisose ja mannasuurimot samalla koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä vatkaten.
3. Mausta puuro suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.
Katso myös: Täyteläinen marjapuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous