8.5.2012

Tyrnivispipuuro

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Tarjoa kauniin keltainen tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.

Ainekset

200 g tyrnimarjoja
8 dl vettä
1.5 dl tummia mannasuurimoita
1.5 dl luomuruokosokeria

Valmistusohje

1. Soseuta tyrnimarjat ja painele marjaseos siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Voit halutessasi lusikoida siivilästä hieman kuoriseosta soseen joukkoon.

2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon tyrnisose ja mannasuurimot samalla koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä vatkaten.

3. Mausta puuro suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi