Reseptit

Tyrnivispipuuro

Tyrnivispipuuro valmistetaan tummista mannasuurimoista ja makeutetaan ruokosokerilla, joka taittaa mukavasti tyrnin kirpsakkuutta. Tarjoa kauniin keltainen tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tyrnivispipuuro:

  • 200 g tyrnimarjoja
  • 8 dl vettä
  • 1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
  • 1 1/2 dl luomuruokosokeria

Valmistusohje

Tyrnivispipuuro tehdään helposti näin:

1. Soseuta tyrnimarjat ja painele marjaseos siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Voit halutessasi lusikoida siivilästä hieman kuoriseosta soseen joukkoon.

2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon tyrnisose ja mannasuurimot samalla koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä vatkaten.

3. Mausta puuro suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa tyrnivispipuuro kylmän maidon kanssa.

Katso myös: Täyteläinen marjapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Maaritin supersamettinen vispipuuro saa kiljaisemaan ihastuksesta! Nyt Maarit jakaa kolmen marjan puuronsa salaisuuden

X