9.8.2012

Udon kana-nuudelikeitto

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Liemi

2 broilerin rintaleikettä
pala tuoretta inkivääriä
2 pilkottua kevätsipulia
vettä, suolaa

Keitto

kanaliemi + 5 dl vettä
½ paksoita tai lohko kiinankaalia
100 g siitakkeita
pala inkivääriä viipaleina
4 rkl misotahnaa
150 g udon- tai muita japanilaisia nuudeleita
2 kevätsipulia

Valmistusohje

Tee kana-nuudelikeitto luisista rintaleikkeistä, joista  tulee maistuva liemi.

1. Pane rintaleikkeet kattilaan ja lisää sen verran vettä, että leikkeet peittyvät. Viipaloi liemeen kevätsipulit ja inkivääri. Lisää noin ½ tl suolaa. Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Ota kanapalat liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Poista broilerista nahka ja luut, paloittele liha.

2. Lisää kanaliemeen 5 dl vettä, viipaloidut sienet, misotahna ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Silppua lopuksi sekaan kiinakaali tai paksoi ja kuumenna. Ripottele pinnalle silputtua kevätsipulia.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi