Unelmatorttu
Unelmatorttu tuo monelle mieleen muistoja mummolan kahvipöydästä. Klassikkotortun modernissa versiossa voi-vaniljakreemi on kokenut kasvojenkohotuksen: mukana on myös tuorejuustoa.
Ainekset
Unelmatorttu, pohja:
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 kananmunaa (keskikoko)
- 1 1/2 dl sokeria
Unelmatorttu, täyte:
- 100 g voita
- 1 keltuainen
- 100 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- tummaa suklaata
Valmistusohje
Unelmatorttu leivotaan helposti näin:
Unelmatorttu saa tässä ohjeessa täytteekseen myös tuorejuustoa.
1. Ota täytteeseen tulevat voi, muna ja tuorejuusto huoneenlämpöön, kun aloitat leipomisen.
2. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Laita toinen leivinpaperiarkki työtasolle ja ripottele sen päälle kevyt kerros sokeria.
3. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä pellille.
4. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Kumoa torttupohja heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
5. Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit ja keltuainen, vatkaa hetki ja lisää lopuksi tuorejuusto. Vatkaa seos sileäksi.
6. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla.
7. Anna unelmatortun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Koristele kääretorttu halutessasi tummalla, rouhitulla suklaalla.
Vinkki: Tarjoa unelmatorttu vadelmakastikkeen kanssa. Tarvitset kastiketta varten vain vadelmia, vettä ja tomusokeria.
Katso myös: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous