unelmatorttu
Reseptit

Unelmatorttu

Unelmatorttu tuo monelle mieleen muistoja mummolan kahvipöydästä. Klassikkotortun modernissa versiossa voi-vaniljakreemi on kokenut kasvojenkohotuksen: mukana on myös tuorejuustoa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Unelmatorttu, pohja:

  • 1 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa (keskikoko)
  • 1 1/2 dl sokeria

Unelmatorttu, täyte:

  • 100 g voita
  • 1 keltuainen
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • tummaa suklaata

Valmistusohje

Unelmatorttu leivotaan helposti näin:

1. Ota täytteeseen tulevat voi, muna ja tuorejuusto huoneenlämpöön, kun aloitat leipomisen.

2. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Laita toinen leivinpaperiarkki työtasolle ja ripottele sen päälle kevyt kerros sokeria.

3. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä pellille.

4. Paista torttupohjaa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia. Kumoa torttupohja heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjalla ollut leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

5. Notkista voi vatkaimella. Lisää sokerit ja keltuainen, vatkaa hetki ja lisää lopuksi tuorejuusto. Vatkaa seos sileäksi.

6. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri pohja rullalle leivinpaperin avulla.

7. Anna unelmatortun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Koristele unelmatorttu halutessasi tummalla, rouhitulla suklaalla.

Katso myös: Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

X