Reseptit

Unkarilainen lihakeitto

Höystä valmis keitto hienonnetulla persiljalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g possunlihaa (lapaa tai etuselkää)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • ½ mukulaselleriä
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • öljyä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1 1/4 l lihalientä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat, mukulaselleri.Kuori ja lohko perunat. Huuhdo paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Kuumenna tilkka öljyä paksupohjaisessa kattilassa, lisää lihapalat pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta paprikajauheella ja mineraalisuolalla. Lisää sipulit ja valkosipuli hetkeksi joukkoon kuullottumaan. Kaada lihaliemi ja tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes liha alkaa olla pehmeää.

Lisää porkkanat sekä mukulaselleri ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia. Lisää perunat sekä paprikat ja keitä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Höystä valmis keitto hienonnetulla persiljalla.

X