Reseptit

Uppomunat

28.2.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 l vettä
1 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
4 tuoretta, jääkaappikylmää luomukananmunaa

Lisäksi:

lisäksi savuniskaa tai paistettuja sieniä

Valmistusohje

Uppomunia keitetään vesi-etikkaliemessä neljän minuutin ajan.

1. Kiehauta vesi, etikka ja suola kattilassa. Laske lämpöä niin, että seos poreilee kevyesti.
2. Riko kananmunat yksi kerrallaan lasiin. Tee veteen pieni pyörre, kaada muna pyörteeseen ja anna sen uida vedessä noin neljä minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla ja valuta hetken aikaa.
3. Jos et tarjoile munia heti, jäähdytä ne jäävedessä. Ennen tarjoilua voit lämmittää ne lämpimässä vedessä.

Katso myös:

Eggs Benedict eli Benedictin munat Kira Åkerström-Kekkosen tapaan

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia
Brunssisalaatti kruunataan uppomunilla

Kotiliesi.fi: Uppomunaleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *