Reseptit

Uppomunat

15.7.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Uppomuna on mainettaan helpompi tehdä. Se on hyvä proteiinilisä kasviksille, keitoille ja salaateille. Tarjoa uppomunia myös aamiaisleipien päällä.

Ainekset

2 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
4 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi:

esim. keitettyä parsaa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon etikka.

2. Sekoita kevyesti poreilevaa vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre. Riko muna kuppiin ja kaada varovasti veteen.

3. Anna munan kypsyä haluamaasi kypsyysasteeseen 2-5 minuuttia, ja nosta se vedestä reikäkauhalla.

4. Valuta ylimääräinen vesi pois ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *