Uppomunat
Uppomunia keitetään vesi-etikkaliemessä neljän minuutin ajan. Tarjoa uppomunat keväällä paahdetun parsan kanssa ja syksyllä vaikkapa sienien.
Ainekset
Uppomunat
- 1 l vettä
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- ripaus suolaa
- 4 tuoretta, jääkaappikylmää luomukananmunaa
Lisäksi:
- pannulla paahdettua parsaa
Valmistusohje
Uppomunat keitetään helposti näin:
1. Kiehauta vesi, etikka ja suola kattilassa. Laske lämpöä niin, että seos poreilee kevyesti.
2. Riko kananmunat yksi kerrallaan lasiin. Tee veteen pieni pyörre, kaada muna pyörteeseen ja anna sen uida vedessä noin neljä minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla ja valuta hetken aikaa.
3. Jos et tarjoile munia heti, jäähdytä ne jäävedessä. Ennen tarjoilua voit lämmittää uppomunat lämpimässä vedessä.
4. Uppomunien kanssa maistuvat esimerkiksi keväällä uunissa paahdetut parsat tai syksyllä paistetut sienet.
Vinkki: Kokeile myös amerikkalaista klassikkoa Eggs Benedict eli Benedictin munia Kira Åkerström-Kekkosen tapaan
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyn kananmunasalaatin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous