Reseptit

Uppomunat

Uppomunia keitetään vesi-etikkaliemessä neljän minuutin ajan. Tarjoa uppomunat keväällä paahdetun parsan kanssa ja syksyllä vaikkapa sienien.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Tommi Tuomi, Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uppomunat

  • 1 l vettä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • ripaus suolaa
  • 4 tuoretta, jääkaappikylmää luomukananmunaa

Lisäksi:

  • pannulla paahdettua parsaa

Valmistusohje

 Uppomunat keitetään helposti näin:

1. Kiehauta vesi, etikka ja suola kattilassa. Laske lämpöä niin, että seos poreilee kevyesti.
2. Riko kananmunat yksi kerrallaan lasiin. Tee veteen pieni pyörre, kaada muna pyörteeseen ja anna sen uida vedessä noin neljä minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla ja valuta hetken aikaa.
3. Jos et tarjoile munia heti, jäähdytä ne jäävedessä. Ennen tarjoilua voit lämmittää uppomunat lämpimässä vedessä.
4. Uppomunien kanssa maistuvat esimerkiksi keväällä uunissa paahdetut parsat tai syksyllä paistetut sienet.

Uppomuna
Uppomunat keitetään perinteisesti etikkavedessä. Veden pyöräytys kauhalla auttaa kananmunaa pysymään tiiviissä paketissa, koko keittoajan. © Mirva Kakko/Otavamedia

Vinkki: Kokeile myös amerikkalaista klassikkoa Eggs Benedict eli Benedictin munia Kira Åkerström-Kekkosen tapaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyn kananmunasalaatin

X