Uppomunia, savukinkkua ja hollandaisekastiketta rapealla leivällä
Astetta vaativampi, mutta sitäkin herkumpi aamiainen syntyy uppomunista ja hollandaise-kastikkeesta rapean leivän ja kinkun kera.
Ainekset
Hollandaisekastike:
- 200 g voita
- 2 keltuaista
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl hienonnettua rakuunaa
Uppomunat:
- 4 kananmunaa
- 3 l vettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
- 4 viipaletta maalaisleipää
- voita voiteluun
- 4 isoa viipaletta savukinkkua
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Vatkaa kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikkaja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten voita pikkuhiljaa hyvin sekoittaen. Jatka kunnes kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen. Kääntele lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna.
2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää etikka. Riko kananmunat yksitellen pieneen kahvikuppiin tai desimittaan ja kaada muna nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen. Anna kypsyä noin 3 minuuttia ja nosta uppomuna reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Valmista kaikki neljä uppomunaa samaan tapaan.
3. Paahda leivät ja voitele ne voilla.
4. Nosta leivät lautasille ja asettele päälle kinkkuviipaleet ja kananmunat. Valuta päälle hollandaise-kastiketta ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous