28.6.2012

Uramakisushit

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

14

Arvostelu

Ainekset

2 norimerileväarkkia

Sushiriisi

2 dl sushiriisiä
2.5 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria

Lisäksi

noin 3 rkl mustia ja/tai valkeita seesaminsiemeniä
1 porkkana
½ kurkku

Valmistusohje

1. Valmista riisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Nosta valutettu riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna riisin kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla. Älä sekoita äläkä avaa kantta.

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa hyvin, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla viisi minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Peitä riisi pyyhkeellä.

3. Peitä bambumatto kelmulla ja nosta syrjään odottamaan. Aseta norilevy työlaudalle ja levitä päälle puolet kypsästä sushiriisistä. Taputtele riisi levyn reunoille saakka. Ripottele päälle puolet seesaminsiemenistä. Siirrä levy bambumatolle niin, että seesaminsiemenet asettuvat kelmua vasten ja norilevy on päällä. Asettele levyn reunaan ohuita porkkana- ja kurkkusuikaleita. Rullaa maton avulla tangoksi. Valmista samoin toinen norilevy.

4. Leikkaa tangot annospaloiksi ja tarjoa säilötyn inkiväärin, soijakastikkeen ja wasabitahnan kanssa.