Reseptit

Uuniappelsiinit

Uuniappelsiinit syntyvät paahtamalla puolikkaita, hunajalla sipaistuja appelsiineja uunissa. Näin niiden mausta tulee lempeän intensiivinen. Voit kokeilla appelsiinien sijaan myös verigreippejä. Lusikoitavan pehmeät appelsiinit tarjoillaan paksun jogurtin ja rapean granolan kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniappelsiinit

  • 4 (veri)appelsiinia
  • 4 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1/2 tl jauhettua kanelia

Lisäksi

  • turkkilaista jogurttia
  • granolaa

Valmistusohje

Uuniappelsiinit tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Pese appelsiinit, leikkaa puoliksi ja nosta uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Tarvittaessa leikkaa ohut viipale pohjasta pois, jotta appelsiinit pysyvät pystyssä.

3. Valele appelsiineille vaahterasiirappia tai hunajaa. Mausta kanelilla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

4. Tarjoile uuniappelsiinit jogurtin ja granolan kanssa.

Katso myös: Appelsiini tuo talveen häivähdyksen aurinkoa

Katso myös Kotiliesi.fi: Karamellisoitu verigreippi

X