Reseptit

Uunibanaanit

Uunibanaanit on ihana arjen jälkiruoka. Tähän reseptiin sopivat hieman napakammat banaanit. Lisänä maistuu vaniljajäätelö.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibanaanit

  • 5 kypsää banaania
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl tummaa rommia (ei pakollinen)
  • 50 g hasselpähkinöitä rouhittuina

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Uunibanaanit tehdään helposti näin:

1. Halkaise banaanit pituussuunnassa ja asettele ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

2. Sekoita siirappi ja rommi ja valuta seos banaaneille. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tarjoile uunibanaanit hieman jäähtyneinä vaniljajäätelön kera.

Katso myösGluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä banaanista? Syö banaani välipalana ja upota ylikypsät ja tummuneet banaanit makeisiin herkkuihin

X