Reseptit

Uunibataatit

Uunibataatit maustetaan raikkaasti sitruunalla ja tarjotaan lohen sekä pestokastikkeen kera. Tämä on helppo ja nopea ruoka valmistaa, ja se sopii arkeen ja juhlaan!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibataatit

  • 700 g bataattia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl hunajaa

Lisäksi

  • n. 700 g lohifileetä

Pestokastike

  • 1 ruukku basilikaa
  • n. 50 g babypinaattia
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Uunibataatit tehdään helposti näin:

1. Kuori bataatit ja leikkaa ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljyn joukkoon suola, mustapippuri, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä hunaja.

3. Kääntele bataattiviipaleet marinadissa ja nostele ne sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Laita pelti 220-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Säästä kulhoon jäänyt marinadi myöhempää käyttöä varten.

4. Leikkaa lohifilee 4 annospalaksi, ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Nosta lohipalat pellille tässä vaiheessa, laske lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

5. Valmista sillä välin pesto. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

6. Ota pelti uunista ja valele kuumat bataattiviipaleet ylijääneellä sitruunamarinadilla.

7. Nostele uunibataatit lautasille, lisää viereen lohipalat ja viimeistele pestokastikkeella.

Katso myös: Jauheliha-fetatäytteiset uunibataatit

Katso myös Kotiliesi.fi: Hasselbackan bataatit

X