Reseptit

Uunibataatit ja kimchisalaatti

Bataatit paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Uunibataatit maistuvat herkuilta korealaisen kimchisalaatin kera.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibataatit

  • 2 bataattia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • chiliä maun mukaan hienonnettun
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Kimchisalaatti

  • 2 dl kimchiä
  • 1 hapan omena
  • 3 oksaa lehtipersiljaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

Lisäksi

  • 2 dl paksua jogurttia

Valmistusohje

Uunibataatit ja kimchisalaatti tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 200-asteeseen. Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa ja laita leivinpaperin päällä uunipellille. Sekoita mausteet öljyyn ja sivele se bataattien pinnalle. Kypsennä uunissa 30–50 minuuttia, bataattien paksuudesta riippuen.

2. Huuhdo ja suikaloi omena. Hienonna lehtipersilja. Sekoita salaattiainekset ja tarkista maku.

3. Tarjoa uunibataatit kimchisalaatin kera.

Katso myös: Jauheliha-fetatäytteiset uunibataatit

Katso myös Kotiliesi.fi: Kimchi – korealainen hapatettu herkku hellii myös suolistoa

X