Uunibataatit ja kimchisalaatti
Bataatit paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Uunibataatit maistuvat herkuilta korealaisen kimchisalaatin kera.
Ainekset
Uunibataatit
- 2 bataattia
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- chiliä maun mukaan hienonnettun
- 2 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Kimchisalaatti
- 2 dl kimchiä
- 1 hapan omena
- 3 oksaa lehtipersiljaa
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
Lisäksi
- 2 dl paksua jogurttia
Valmistusohje
Uunibataatit ja kimchisalaatti tehdään helposti näin:
1. Laita uuni 200-asteeseen. Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa ja laita leivinpaperin päällä uunipellille. Sekoita mausteet öljyyn ja sivele se bataattien pinnalle. Kypsennä uunissa 30–50 minuuttia, bataattien paksuudesta riippuen.
2. Huuhdo ja suikaloi omena. Hienonna lehtipersilja. Sekoita salaattiainekset ja tarkista maku.
3. Tarjoa uunibataatit kimchisalaatin kera.
Katso myös: Jauheliha-fetatäytteiset uunibataatit
Katso myös Kotiliesi.fi: Kimchi – korealainen hapatettu herkku hellii myös suolistoa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous