Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte
Uunibataattien täytteenä on hyvin maustettu linssi-jauhelihaseos. Jos haluat ruoan olevan täysin vege, jätä pois jauheliha ja lisää toinen purkki linssejä.
Ainekset
- 2 pientä bataattia
Kastike:
- 1 prk (300 g) kypsiä linssejä
- 250 g jauhelihaa (broileria, nautaa tai karitsaa)
- 1 tl öljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 tl oreganoa
- (1 tl chilirouhetta)
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Pinnalle:
- persilja- tai korianterisilppua
Lisäksi:
- 1 dl ranskankermaa tai jogurttia
Valmistusohje
1. Pese bataatit karkealla harjalla. Halkaise bataatit pitkittäin. Sipaise leikkauspinta öljyllä. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tee sillä välin täyte.
2. Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää tomaattipyree, tacomauste, oregano ja vesi. Anna kiehua, kunnes neste on melkein haihtunut. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää jauhelihan joukkoon. Kuumenna seos ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tee kypsien bataattien keskelle viilto ja lusikoi päälle täyte. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria. Valuta pinnalle jogurttia tai ranskankermaa.
Kommentit
Miten ”Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte” toteutuu jos korvaa jauhelihan lisälinsseillä?
Kommentit
Miten ”Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte” toteutuu jos korvaa jauhelihan lisälinsseillä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous