Reseptit

Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte

13.2.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Uunibataattien täytteenä on hyvin maustettu linssi-jauhelihaseos. Jos haluat ruoan olevan täysin vege, jätä pois jauheliha ja lisää toinen purkki linssejä.

Ainekset

2 pientä bataattia

Kastike:

1 prk (300 g) kypsiä linssejä
250 g jauhelihaa (broileria, nautaa tai karitsaa)
1 tl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl tacomaustetta
1 tl oreganoa
(1 tl chilirouhetta)
1 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Pinnalle:

persilja- tai korianterisilppua

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa tai jogurttia

Valmistusohje

1. Pese bataatit karkealla harjalla. Halkaise bataatit pitkittäin. Sipaise leikkauspinta öljyllä. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tee sillä välin täyte.

2. Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää tomaattipyree, tacomauste, oregano ja vesi. Anna kiehua, kunnes neste on melkein haihtunut. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää jauhelihan joukkoon. Kuumenna seos ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tee kypsien bataattien keskelle viilto ja lusikoi päälle täyte. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria. Valuta pinnalle jogurttia tai ranskankermaa.

Kommentit (1)

Miten ”Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte” toteutuu jos korvaa jauhelihan lisälinsseillä?

Miten ”Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte” toteutuu jos korvaa jauhelihan lisälinsseillä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *