Reseptit

Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte

Uunibataattien täytteenä on hyvin maustettu linssi-jauhelihaseos. Jos haluat ruoan olevan täysin vege, jätä pois jauheliha ja lisää toinen purkki linssejä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Uunibataattien täytteenä on mausteisia linssejä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä bataattia

Kastike:

  • 1 prk (300 g) kypsiä linssejä
  • 250 g jauhelihaa (broileria, nautaa tai karitsaa)
  • 1 tl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tacomaustetta
  • 1 tl oreganoa
  • (1 tl chilirouhetta)
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle:

  • persilja- tai korianterisilppua

Lisäksi:

  • 1 dl ranskankermaa tai jogurttia

Valmistusohje

1. Pese bataatit karkealla harjalla. Halkaise bataatit pitkittäin. Sipaise leikkauspinta öljyllä. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tee sillä välin täyte.

2. Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää tomaattipyree, tacomauste, oregano ja vesi. Anna kiehua, kunnes neste on melkein haihtunut. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää jauhelihan joukkoon. Kuumenna seos ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tee kypsien bataattien keskelle viilto ja lusikoi päälle täyte. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria. Valuta pinnalle jogurttia tai ranskankermaa.

X