Reseptit

Uunibrie

Uunibrie eli uunissa sulavaksi lämmitettävä brie­juusto on syntisen hyvää. Paahdetut pähkinät viimeistelevät makunautinnon

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibrie:

  • 1 iso briejuustokiekko
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 oksaa rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi:

  • suolakeksejä/ grissinejä/ patonkiviipaleita

Valmistusohje

Uunibrie tehdään helposti näin:

1. Leikkaa briekiekon pinnalta kuori pois. Nosta kiekko leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Tarkkaile juuston sulamista. Se ei saa sulaa liikaa, vaan siten, että juusto on keskeltä lähes juoksevaa mutta reunat pysyvät vielä kasassa.

2. Paahda sillä välin pähkinät keskilämmöllä paistinpannulla. Kun niistä nousee täyteläinen hyvä tuoksu, lisää pannulle oliiviöljy, hunaja ja rosmariini. Kääntele maut sekaisin ja nosta pannu liedeltä.

3. Nosta briekiekko lastojen avulla tarjoiluvadille ja lusikoi päälle paahdettu pähkinä-rosmariiniseos. Valuta pinnalle vielä hieman hunajaa.

4. Tarjoa uunibrie suolakeksien, patongin tai grissinien kera.

Katso myös: Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkohomejuusto-timjamikiekko

X