Uunibrie
Uunibrie eli uunissa sulavaksi lämmitettävä briejuusto on syntisen hyvää. Paahdetut pähkinät viimeistelevät makunautinnon
Ainekset
Uunibrie:
- 1 iso briejuustokiekko
- 100 g pekaanipähkinöitä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 2 oksaa rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi:
- suolakeksejä/ grissinejä/ patonkiviipaleita
Valmistusohje
Uunibrie tehdään helposti näin:
1. Leikkaa briekiekon pinnalta kuori pois. Nosta kiekko leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Tarkkaile juuston sulamista. Se ei saa sulaa liikaa, vaan siten, että juusto on keskeltä lähes juoksevaa mutta reunat pysyvät vielä kasassa.
2. Paahda sillä välin pähkinät keskilämmöllä paistinpannulla. Kun niistä nousee täyteläinen hyvä tuoksu, lisää pannulle oliiviöljy, hunaja ja rosmariini. Kääntele maut sekaisin ja nosta pannu liedeltä.
3. Nosta briekiekko lastojen avulla tarjoiluvadille ja lusikoi päälle paahdettu pähkinä-rosmariiniseos. Valuta pinnalle vielä hieman hunajaa.
4. Tarjoa uunibrie suolakeksien, patongin tai grissinien kera.
Katso myös: Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa
Katso myös Kotiliesi.fi: Valkohomejuusto-timjamikiekko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous