Reseptit

Uunibroileri paahdettujen perunoiden ja päärynöiden kera

Uunibroileri maustetaan vaahterasiirappisella voitahnalla, jota työnnetään nahan alle. Näin lihasta tulee maukas ja mehevä. Perunat ja päärynät paistuvat maukkaiksi, kun ne saavat kypsyä broilerin paistoliemessä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunibroileri:

  • 1 (noin 1 1/2 kg) kokonainen broileri
  • 600 g perunoita, yleislajike
  • 2 päärynää
  • 1 sitruuna
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Maustetahna:

  • 50 g voita
  • 3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Vuohenjuustokastike:

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Pyyhkäise broileri kuivaksi talouspaperilla. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään. Hiero tahnaa broilerin pinnalle ja ujuta sitä myös nahan ja lihan väliin.

2. Laita broileri uunivuokaan.

3. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele päärynät, leikkaa puoliksi ja poista siemenkodat, leikkaa lohkoiksi. Pese sitruuna ja halkaise. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita vuokaan broilerin viereen perunat, päärynät, valkosipulit, sitruunanpuolikkaat, oliiviöljy ja suola.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 h 15 minuuttia. Valele broileria kypsentämisen aikana vuokaan valuvalla nesteellä. Testaa vielä broilerin kypsyys pistämällä cocktailtikulla broilerin reiteen. Jos valuva neste on kirkasta, broileri on kypsä.

5. Laita vuoka halutessasi hetkeksi uunin grillivastuksen alle, jotta perunat ja broilerin nahka ruskistuvat herkullisiksi.

6. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ja ranskankerma tasaiseksi kastikkeeksi ja tarjoile broilerin kanssa.

X