Reseptit

Uunibroileria, sitruunaista valkosipuliohraa ja uunijuureksia

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1kpl (1250g) Atria Chick -pakastebroileri (Hyvää Suomesta)
puolikas sitruuna

marinadi:

1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/3tl chilijauhetta
3 kokonaista mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 tl Järvikylän rosmariinia silputtuna (Hyvää Suomesta)
1 rkl sitruunamehua

Uunivuokaan:

2.5 dl kanalientä
2.5 dl valkoviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 siivua sitruunaa
2 oksaa Järvikylän rosmariinia (Hyvää Suomesta)

Uunijuurekset:

3 isoa, kotimaista porkkanaa
n. 400 g kotimaista lanttua
2 kotimaista punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
hitunen chilijauhetta
yrttisuolaa
1 tl ärvikylän rosmariinia silputtuna (Hyvää Suomesta)

Ohralisuke:

3 dl Torino ohrahelmiä (Hyvää Suomesta)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
uunibroilerin liemi
2-3dl vettä
yrttisuolaa
1 dl Rainbow kuohukermaa (Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Ota broileri sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan hyvissä ajoin ennen valmistusta.

Tee marinadi: kokoa ainekset mortteliin ja jauha ne tasaiseksi massaksi. Ota sulanut broileri lautaselle ja hiero se kauttaaltaan sitruunanpuolikkaalla. Levitä marinadi broilerin sisä- että ulkopuolelle huolellisesti. Laita broileri muovipussiin ja siirrä viileään maustumaan pariksi tunniksi.

Kaada uunivuoan pohjalle kanaliemi ja viini, lisää joukkoon sipuli, huolellisesti pestyn sitruunan viipaleet, rosmariininoksat ja veitsen lappeella rikotut valkosipulinkynnet. Aseta broileri vuokaan edellisten päälle, sulje vuoka kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa pari tuntia.

Pilko uunijuurekset. Tee mausteseos kannellisen kulhon pohjalle ja sekoita tasaiseksi. Lisää pilkotut juurekset, laita kansi kiinni ja hölskytä, kunnes mausteet ovat levinneet tasaisesti. Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille. 

Ota broilerivuoka uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Laita juurekset uuniin. Nosta broileri puhtaaseen avovuokaan ja siirrä se uuniin ritilälle saamaan väriä. Paista uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Tee ohralisuke: lämmitä oliiviöljy kattilassa ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota hetki, lisää sitten ohrahelmet ja jatka kuullottamista. Siivilöi sitten joukkoon uunibroilerin liemi, lisää muutama desi vettä ja anna kiehua samalla sekoitellen, lisää vettä tarvittaessa. Kun ohrahelmet ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon kuohukerma ja keitä kypsäksi. Mausta tarvittaessa yrttisuolalla.

Ota broileri ja juurekset pois uunista ja lisää juurekset broilerin seuraksi vuokaan. Tarjoa ohralisukkeen kanssa.

Lande Living -blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *