8.5.2012

Uunifenkolit

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3-4 fenkolia
vettä
suolaa
2 dl vaaleita leivänmuruja
2 dl raastettua vahvaa juustoa
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl oliiviöljyä
reilusti rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois lehtiruodit, jos ne ovat kovan tuntuiset. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä puolikkaita suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/2 tl suolaa) noin 10 minuuttia.

2. Valuta fenkolit ja pane uunivuokaan. Sekoita leipämurusiin juustoraaste, persiljasilppu, sitruunankuori ja öljy. Mausta säästelemättä pippurilla. Jaa seos fenkoleille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi