Uunifenkolit
Uunifenkolit valmistuvat vikkelästi, kun ennen uuniin laittoa keität niitä hieman. Fenkolilla on monia terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia: ikivanha ruoansulatusvaivojen ja flunssan helpottamiseen käytetty lääkekasvi luetaan nykyaikana superruoaksi, joka on mainio kuidun ja beetakaroteeniin lähde.
Ainekset
Uunifenkolit
- 3-4 fenkolia
- vettä
- suolaa
- 2 dl vaaleita leivänmuruja
- 2 dl raastettua vahvaa juustoa
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- reilusti rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Uunifenkolit tehdään helposti näin:
1. Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois lehtiruodit, jos ne ovat kovan tuntuiset. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä puolikkaita suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/2 tl suolaa) noin 10 minuuttia.
2. Valuta fenkolit ja pane uunivuokaan. Sekoita leipämurusiin juustoraaste, persiljasilppu, sitruunankuori ja öljy. Mausta säästelemättä pippurilla. Jaa seos fenkoleille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
3. Tarjoa uunifenkolit kalaruoan kanssa, esimerkiksi nieriän kanssa.
Tiesitkö? Fenkolille tyypillisen maun antaa anetoli eli sama aine, josta anis saa arominsa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään fenkoli-kurkkusalaatti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous