Reseptit

Uunifenkolit

Uunifenkolit valmistuvat vikkelästi, kun ennen uuniin laittoa keität niitä hieman. Fenkolilla on monia terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia: ikivanha ruoansulatusvaivojen ja flunssan helpottamiseen käytetty lääkekasvi luetaan nykyaikana superruoaksi, joka on mainio kuidun ja beetakaroteeniin lähde.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunifenkolit

  • 3-4 fenkolia
  • vettä
  • suolaa
  • 2 dl vaaleita leivänmuruja
  • 2 dl raastettua vahvaa juustoa
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • reilusti rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Uunifenkolit tehdään helposti näin:

1. Puolita tai leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa pois lehtiruodit, jos ne ovat kovan tuntuiset. Leikkaa pois kovin kantaosa. Keitä puolikkaita suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä/2 tl suolaa) noin 10 minuuttia.

2. Valuta fenkolit ja pane uunivuokaan. Sekoita leipämurusiin juustoraaste, persiljasilppu, sitruunankuori ja öljy. Mausta säästelemättä pippurilla. Jaa seos fenkoleille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

3. Tarjoa uunifenkolit kalaruoan kanssa, esimerkiksi nieriän kanssa.

Tiesitkö? Fenkolille tyypillisen maun antaa anetoli eli sama aine, josta anis saa arominsa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään fenkoli-kurkkusalaatti.

 

X