Reseptit

Uunijäätelö

Uunijäätelö on ihana jälkiruokaherkku.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 valmis matala kakkupohja
  • omenamehua
  • 1.5 l vaniljajäätelöä
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Kostuta kakkupohja kevyesti omenamehulla. Sekoita vähän aikaa pehmenneeseen jäätelöön rouhitut pähkinät ja hunaja. Pane jäätelö kakkupohjan päälle ja pakasta siksi aikaa, kun teet marengin.

2. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja aloita sokerin lisääminen vaahtoon lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Kun marenki on kiiltävää ja tanakkaa, levitä se tarkasti jäätelön päälle. Pane iglu 200-asteisen uunin yläosaan, kunnes se saa vähän väriä. Tarjoa heti.

X